Prosjekt Inuit

Qajaqtreff på Stokkøya sjøsenter 7.-9. august

Er du fasinert av grønlandsk kajakkhistorie og Inuittenes padle- og rulleteknikker? Har du lyst til å bygge din egen grønlandskajakk? Vil du padle turer med likesinnede entusiaster? Har du barn du gjerne vil skal ta del i grønlandspadlingens spennende verden?

Hvor:

Helgen 7. til 9. august arrangerer Prosjekt Inuitt et qajaqtreff på vakre Stokkøya. Senteret ligger ca 12 mil nord for Trondheim, og kan by på gode bomuligheter, og fantastiske padleområder.

Hvem:

Treffet er for alle som er interessert i Inuittenes kajakkhistorie, relaterte padle- og rulleteknikker og bygging av grønlandske kajakker og baidarkaer. Du må gjerne komme med plast- og glassfiberkajakk, det eneste ”kravet” vi stiller er at du padler, eller har lyst til å lære å padle, med grønlandsåre.

Program:

Flere av landets ledende grønlandspadlere og kajakkbyggere har meldt sin ankomst, men ikke forvent et programstyrt opplegg der noen få instruerer og alle andre ser på. Vi vil at alle skal engasjere seg , og legger opp til uformelle workshops med temaer som grønlandske tauøvelser, grønlandsruller, padleteknikk med grønlandsårer, bygging av kajakker i duk & spant, interessante foredrag og selvfølgelig trivelig sosialt samvær. Det blir dessuten mulighet til å prøve ulike grønlandskajakker og baidarkaer. Vi har også eget opplegg for barn og ungdom som vil ta del i denne unike kulturen; det blir tilpassede kurs i tauøvelser, rulle og harpunkasting.

DUBSIDE KOMMER!!!

På instruktørsiden er vi meget godt rustet! Den amerikanske rullestjernen og padlefilosofen Dubside kommer til treffet! www.dubside.net En av frontfigurene i norsk havpadling, kjent for gode kunnskaper i grønlandske padleteknikker og bygging av grønlandskajakker – Anders Thygesen kommer til treffet! Disse to vil holde et heldagskurs i grønlandske padleteknikker i forkant av treffet, torsdag 6. August. Dubside holder dessuten tre totimers rullekurs på fredag 7. August.

På resten av treffet kan vi dessuten nyte godt av instruksjon fra Pål Gustad og Asle-Håvard Miklegard. I tillegg vil det være en underskog av entusiaster som kan hjelpe til med råd og tips og hyggelig qajaqnerdprat!

Påmelding

Påmelding til treffet til på e-post til Torleif Holm: tolleboy@cembalaro.com

Påmeldingsavgift kr 500:- betales inn til konto 9365.13.71102 Merk betalingen ”qajaq-treff ” og ditt navn. (Barn under 16 år gratis.)

Påmelding til kurs i grønlandske padleteknikker med Dubside og Anders torsdag 6. August til Ragnar Midtskogen: ragnarm@optonline.net

Kursavgift kr 1000 :- betales inn til konto 9365.13.71102 Merk betalingen ”KURS” og ditt navn.

Påmelding til rullekurs med Dubside fredag 7. August til Ragnar Midtskogen: ragnarm@optonline.net

Kursavgift kr 500:- betales inn til konto 9365.13.71102 Merk betalingen ”RULLEKURS” og ditt navn.

Bo og spise:

Vi legger opp til felles måltid lørdag kveld. Ellers lager vi mat hver for oss. Det er mulig å ligge i telt på området, og man kan leie rom på senteret.

Info om stokkøya finnes på www.stokkoy.no

.